I’ve seen things you people wouldn’t believe.”
(Roy Batty, Blade runner)Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de VU heb ik 4 jaar gewerkt als account manager bij NCR. Als trainee een geweldige leerzame tijd gehad; het gaat er niet om wat je weet en kunt maar wat je er mee doet en hoe. Als account manager ervaren dat het niet alleen om computers gaat maar dat mensen zaken doen met mensen. Het gaat om onderling vertrouwen en gunning.

Ik besloot een jaar lang op wereldreis te gaan, samen met mijn goede vriend Theo. Een rondje om de Himalaya; China, Tibet, India en Pakistan. Mijn beste beslissing ooit, op gaan samenwonen met Wies na. De wijste les kwam tijdens een ruzie over het afgesproken bedrag van een rickshawdriver bij de Taj Mahal: “I don’t want your money anymore. But remember one thing: if you give shit to the people you get shit from the people.”

Cecilia Vijn heeft mij het trainersvak on the job geleerd. Zij bekeek alles vanuit het perspectief van de cursist. Wat willen zij leren? Wanneer is het voor hen een geslaagde dag? Hoe kunnen zij de training gebruiken in contact met hun klanten en collega’s?

Om mijzelf als trainer en coach te professionaliseren heb ik de driejarige post-HBO opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix Opleidingen gedaan. Ik ben gecertificeerd in TA, Systemisch Werk en NLP. Ook de erkende anderhalfjarige Trainersopleiding heb ik hier succesvol afgerond. Hierdoor doe ik wat ik weet en weet ik wat ik doe.

Daarnaast talloze trainingen gevolgd zoals Psychodrama, Voice dialogue, Storytelling, Double Healix, … Dat ik professioneel gebruik maak van pakkende filmfragmenten heeft hier zijn oorsprong.

Voor de groep en tussen mijn deelnemers is de plek waar ik mezelf ben. Daar draait het om verbinding en in de ervaring van en met elkaar leren.

Het gaat niet om anders te worden maar om meer jezelf te worden. Gedrag ontwikkelen dat bij je past. Waar je in gelooft. Wat voor jou werkt.

“Volg je hart, het klopt altijd.
En nog meer als het sneller klopt.”
Johan, BTA