Heb je al langer de wens om te werken als trainer? Wil je mensen begeleiden in het ontwikkelen van hun communicatieve vaardigheden? Zou je graag voor een groep mensen staan en hen inspireren om op zoek te gaan naar hun verborgen kwaliteiten?
Na deze éénjarige beroepsopleiding kun je beginnen als zelfstandig vaardigheidstrainer.

Binnen de 'Trainersopleiding' besteden we aandacht aan alle fases die je doorloopt bij het verzorgen van een training.
Je leert intakegesprekken afnemen, een maatgericht programma ontwerpen en daar cases voor ontwikkelen. Je bent in staat groepen te begeleiden en theorie te presenteren. Je beheerst technieken om casuïstiek van deelnemers optimaal te benutten. Je inspireert deelnemers tot nieuwe inzichten en ontdekkingen.

Als trainer kun je een groep zover brengen als je zelf bent. Dit betekent dat je eigen manier van communiceren en leiding geven altijd voorbeeld zijn binnen elke training. Je zult daarom tijdens de 'Trainersopleiding' werken aan je eigen communicatieve en leidinggevende vaardigheden zodat je optimaal in staat bent die vaardigheden te ontwikkelen bij anderen.

Tijdens de training besteden we aandacht aan het ontwikkelen van je eigen visie op trainen. Wat is je persoonlijke stijl?
Als aankomend trainer is het belangrijk om te ervaren wat jouw manier is om met groepen te werken. Tijdens de opleiding zal je duidelijk worden wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die in het werken als trainer optimaal kunt benutten.

De opleiding wordt gegeven in tien bijeenkomsten van twee dagen, altijd op vrijdag en zaterdag. We starten elk jaar in januari en ronden de opleiding af in december.